President Erik T. Loe ønsket velkommen.
Presenterte dagens gjest Per Winsnes, og slapp Nils Slupphaug til med 3-minutt.
Nils reflekterte over 50 år i Meldal. Nils er utdannet elektroingeniør og ble tilsatt som lærer ved Meldal Tekniske fagskole i 1969. Rektor på samme i 1979. På 90-tallet ble fagkretsen utvidet. ORME fagskole ble etablert år 2004. Det dreier seg om nettbasert undervisning, som blir en styrke for skolen. 2013 Chr. Thams fagskole.
Per Winsnes kan også vise til tidligere lærerkarriere, som lærer ved Spongdal skole siden 1971, og fra 1980 ved KVT. I 1992 som deltidsjobb ved Rosenborg Ballklubb, trener / leder for juniorarbeidet i klubben. 1997 full stilling i RBK, som ansvarlig for rekrutteringsarbeid, og siden 2008 har han vært Seniorrådgiver med arbeidsområde; Samfunnsansvar og omdømme.
Han snakket en del om RBK, historie bakgrunn og storhetsperiode 1995- Champions leage. Nils A. Eggen, Bjørn Hansen og Rune Bratseth.
Klubbens filosofi den gang handlet om komplementære egenskaper: Åpenhet, humør, folkelighet, samfunnsengasjement, rett og slett Godfoten.
Altså, Mer enn fotball. Samfunnsengasjement og samfunnsansvar. Vise at vi bryr oss om.
Lokalt i Trondheim:
Fotball- lag og turnering for funksjonshemmede.
Ung i Jobb Samarbeide med NAV.
Bidra til "hjemmeseier" i de unges liv.
"Rosenborg House" Nairobi Kenya - 2005 - 2015:
Per Winsnes fortalte med glød om "Rosenborg House", der han utviklet samarbeid mellom RBK, Sør-Trøndelag Røde kors og Kenya Red Cross Society i slummen i Nairobi.
Det var Organisasjonsutvikling, informasjonsarbeid omkring HIV/Aids, bygging av "Rosenborg house" – et flerbrukshus hvor barn og unge samles til aktiviteter. Det arrangeres fotballturneringer. De har også startet en bedrift som syr fotballer til hjemmemarkedet. Mer enn 1,5 millioner mennesker lever i slumområder i Nairobi, og HIV/AIDS er en av de mest alvorlige sykdommer i dette landet.
2 kr fra hvert RBK-brød har tilsammen gitt nesten 4 mill kr, som uavkortet har gått til å bygge Rosenborg hus og etablere Rødekorsklubber. Hovedintensjonen med disse er å opplyse om Hiv og Aids. År 2015 var det ca 10.000 medlemmer i 17 klubber.
Fotball er en av aktivitetene som brukes til å samle unge mennesker der de frivillige informerer om HIV/AIDS og hvordan man kan unngå å få denne sykdommen.
RBK-Spillerne var selvsagt involvert i prosjektene.
Det har vært viktig å få perspektiv på hva som er viktig her i livet.